medit01Ако искате да усетите полъха на морския бриз и топлината на лятото, а отпуската ви се струва твърде далеч, може да пресъздадете желаната атмосфера и в своя апартамент или на вилата (разбира се, ако имате такава). Най-успешният начин, за постигането на това ваше желание, е средиземноморският стил. Той е ярък и свеж, както и всичко по бреговете на Средиземно море.

Първата стъпка
Море, дърво, топлата комбинация от бяло и синьо… Колкото повече детайли съответстват на избраната тема, толкова по-добре. Прекрасно допълнение към интериора са рамките за снимки, украсени с раковини и корали. Тях може да си ги купите, но може и да си ги направите сами – всичко, от което се нуждаете за направата им е картон, лепило, няколко мидени черупки и фантазия. Ако не можете да намерите раковини, използвайте клончета с причудлива форма. Ако с тези морски аксесоари се почувствате по-добре у дома, значи можете да преминете и към по-дръзки стъпки.

Средиземноморски цветове
Бунт на цветовете – това е основна черта на всички южни страни. Лазурният цвят на морето. Златисто-оранжевите нюанси на цветята и плодовете. Многоцветните градини, керемидените покриви и белите стени на къщите. Всеки намек за подобна асоциация ще освежи атмосферата в дома ви. А ако сте склонни да промените изцяло интериора на жилището или вилата си в средиземноморски стил, трябва да прибавите и стилната грапавост на керамиката и естественото дърво и украсеният с цветни плочки под.

Стилни детайли в интериора
Засилете усещането за топлина и слънце, като добавите към интериора перденца в пастелни цветове, плетени светли покривки и елегантни медни лампи. Характерно за средиземноморския стил е и голямото количество светъл мрамор. Разбира се, мраморните колони в апартамента са абсолютно неуместни, но изящните статуетки и вази са много добро допълнение към вашия интериор. Ако сте решили да обзаведете вилата си в средиземноморски стил, много добро решение е да замените обичайните мебели с плетени.
medit03
Вдъхновение
Като вдъхновение за вашия средиземноморски интериор могат да ви послужат пристанищните градове на Испания, белоснежната кубическа архитектура на Гърция, която е в ярък контраст със синьото море, силуетите на източните турски джамии и страстната класическа Италия. На която и от тези картини да се спрете в избора си на мебели, текстил и аксесоари, вашият дом непременно ще придобие притегателната атмосфера на средиземноморските брегове.

Изкажете своето мнение

Моля, въведете отговор на показания въпрос

Колко прави 1+2?


Прочетете още:
Десерт с мандарини

Необходими продукти: 6 яйца, 250 гр сметана, 100 гр захар, 15 гр масло, 1 ч.л. джинджифил, 6 мандарини...

Гъбена супа с крем сирене

Необходими продукти: 0,5 кг гъби, 150-200 гр крем сирене, 1 глава лук, сол, зелени подправки на вкус

Затвори

За нея © 2009-2014 Всички права запазени
При използване на материали от сайта, поставяйте линк към http://www.ZaNeya.com

Хапчета за отслабване | Липовон | Запознанства | Referati.com | Wallpapers | Литературен клуб | Обяви и бизнес каталог | Рецептите на Баба Пена | Студентският сайт | Оферти | Туристически оферти | Фризьорски салон Бургас